När man väl börjat intressera sig för naturliga skönhetsmedel är det svårt att sluta. Och för eller senare kommer du hamna i ditt kök.  Så jag tänkte starta en liten mini serie kallad "i skafferiet" där jag tipsar om olika användningsområden  på vad du kan ja, finna i hemma i skafferiet.
 
Först ut har vi; Äppelcidervinägern. Vinäger har man använt länge för att förbättra sin hud eller hårs utseende. På 1700-talets Frankrike var "vinaigre de toilette" som man kallade det vanligt, som sedan spred sig till övriga Europa.
 
Nå vad kan man använda Äppelcidervinägern till då?  Hår: Om man har problem med kliande hårbotten och mjäll kan man skölja håret efter hårtvätt med lite vinäger som dödar bakterierna som orsakar problemen. Det finns också en gammal huskur mot håravfall som innehåller äppelcidervinäger och honung som man ska ha i håret som en hårmask. Om det faktiskt hjälper mot håravfall är tveksamt, MEN håret blir super mjukt och glansigt så det är värt att prova ändå.
Om du tycker om att bada, som jag, häll i en skvätt vinäger i badet för att peela bort död hud. Detta fungerar verkligen super bra. När man går upp sen är det bara att torka av den döda huden.
Till ansiktet fungerar den som en fantastisk toner. Med tanke på att rengöringar, som tvål ofta är basiska hjälper den sura vinägern till att återställa den normala ph i ansiktet. Dock ska man spä ut den lite med vatten (eller örtavkok) för att det inte ska bli för starkt. 1 del vatten till 1 del vinäger brukar vara bra. Men prova dig fram vad som passar dig bäst.
 
                                                          
När du väljer din äppelcidervinäger ska den helst vara ekologisk och ofiltrerad för att så mycket av de goda enzymerna och vitaminerna ska vara kvar.
 
Äppelcidervinäger, huskur, skönhet,

Kommentera

Publiceras ej